LIJEPE VIJESTI

Mustafići nikad sretniji: Emina konačno zagrlila sina Imrana

Pred kraj trudnoće utvrđeno da je pozitivna na koronavirus

Mustafići na okupu: Ne odvajaju se od Imrana. Avaz

Piše: N. Bradarić / Avaz.ba

7.6.2020

Sreća porodice Mustafić iz Kopica kod Maglaja ovih dana teško se može riječima opisati. Nakon više od mjesec Emina Mustafić (24) prvi put je u naručje uzela svog sina Imrana. Emina, kojoj je pred kraj trudnoće otkriveno da je pozitivna na koronavirus, zahvaljujući timu ljekara Kantonalne bolnice Zenica koji su predvodili dr. Jasmin Hodžić i dr. Tarik Zulović, carskim rezom na svijet je donijela zdravog dječaka.  


Prvi slučajevi

Imran je po rođenju imao nešto više od 3,5 kilograma i bio dug 50 centimetara. Na svu sreću, testiranje je pokazalo da je tek rođeni dječak negativan, pa je smješten na Pedijatriju. Emina je ostala na Ginekologiji, a njen muž Jasmin (32) u to vrijeme bio je u zeničkom izolatoriju. Tako razdvojeni, stalno su mislili jedno na drugo i na Imrana, koji je njihovo prvo dijete. 

Posljednjih dana aprila, kada su otkriveni prvi slučajevi zaraze u firmi gdje rade, započelo je testiranje. Testirana je i Emina, kao i sve trudnice.

- Kada sam saznala da sam pozitivna, bio je to šok za mene jer nisam imala nikakvih simptoma - prisjetila se Emina.

Eminin izlazak iz bolnice nakon 31 dana. Avaz

Nažalost, pokazalo se da koronavirus ima i njen suprug.

- Bilo me strah kako će se sve završiti jer to je bio prvi slučaj u BiH da su ljekari porodili ženu pozitivnu na koronavirus. Sve je prošlo dobro, a cijelom timu hvala na hrabrosti, profesionalnosti i ljudskosti. Najveće olakšanje nam je bilo kada smo saznali da je Imran negativan - istaknuo je Jasmin.

Teški dani

Emina je na odjelu ginekologije provela 31 dan, Imran je na Pedijatriji bio tri sedmice, a Jasmin je, nakon dvije sedmice boravka u izolatoriju, pušten kući.  

- Svi su mi u bolnici govorili da sam heroina, a zapravo je Imran bio heroj - kaže nam Emina, a Jasmin dodaje da su teški dani iza njih i sada zajedno uživaju sa svojom bebom.

Mustafići su na kraju zahvalili ljekarima i medicinskom osoblju Kantonalne bolnice Zenica, radnim kolegama, porodici, rodbini i prijateljima na brizi koju su im pružili.


Nadoknađuju vrijeme

Tim ljekara koji je porodio Eminu. Avaz

Dok je njegova mama bila u bolnici, o Imranu su se brinuli Eminina mama Džemila i Jasminova sestra Hermina.  

- Trudim se da nadoknadim vrijeme koje nisam mogla provesti uz Imrana. Uživam dok ga hranim, kupam, presvlačim, u svemu u čemu uživaju mame sa svojim bebama - rekla je Emina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.