PANDEMIJA Saopćenje iz Ureda za odnose s javnošću Rijaset IZ

Islamska zajednica u BiH: Opasnost od koronavirusa nije prošla, potreban oprez

Ovo će biti duga borba i svi smo kao vjernici, ali i kao građani, obavezni pokazati odgovornost za vlastite živote, navedeno je iz Ureda za odnose s javnošću

Avaz.ba
06.06.2020 15:27

Saopćenje Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini

Foto: Agencije

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini još jednom podsjeća sve svoje članove i pripadnike, ali i sve građane, da prema mišljenju nadležnih stručnih i državnih organa još uvijek nije prošla opasnost od pandemije koronavirusa, te da je u tom smislu i pored liberalizacije mjera potreban dodatni oprez, saopćeno je danas iz Ured za odnose s javnošću Rijaset IZ u BiH.

- Zato se vjernici pozivaju da se ne samo u džamijskim prostorijama nego i u drugim zatvorenim prostorijama pridržavaju važećih mjera fizičke distance i samozaštite, stoji u današnjem saopćenju.

  • Saopćenje Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini
    Saopćenje Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini Foto: Agencije

Kako se dalje navodi, postepeni povratak života u normalne tokove ne smije biti doveden u pitanje neodgovornim odnosom i preranim popuštanjem samokontrole.

- Ovo će biti duga borba i svi smo kao vjernici, ali i kao građani, obavezni pokazati odgovornost za vlastite živote ali i živote drugih, ističu iz Ureda za odnose s javnošću Rijaseta.

U saopćenju se također imami i džematski odbori još jednom podsjećaju na obavezu provođenja važećih mjera koje je donio reisu-l-ulema i Rijaset IZ u BiH.

Komentari

NA VRH