AFERA RESPIRATORI

Šta se nalazi u ruksaku koji je danas Ana Bavrka u Mostaru predala Fahrudinu Solaku?

U jednom trenutku nakratko mu se pridružila poznata TV voditeljica iz Mostara Ana Bavrka

Solak sjedio sam u mostarskom kafiću "School". Avaz

Piše: E. T. / Avaz.ba

6.6.2020

Suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak danas je viđen u Mostaru. On je osumnjičen u predmetu "Respiratori", zajedno s Fadilom Novalićem, federalnim premijerom, i Fikretom Hodžićem, vlasnikom ''Srebrene maline''.  

Kako javljaju izvori "Avaza", Solak je u kafiću "School" duže vrijeme sjedio sam i nije se odvajao od telefona. 

TV voditeljica Bavrka spominje se u aferi "Respiratori". Avaz

U jednom trenutku, kako nam naši izvori javljaju, nakratko mu se pridružila poznata TV voditeljica iz Mostara Ana Bavrka. Ona je suspendiranom Solaku samo predala ruksak s nepoznatim sadržajem i udaljila se.

Inače, u aferi "Respiratori", u kojoj je Solak jedan od ključnih aktera, pojavljuje se i ime atraktivne voditeljice Ane Bavrke kao stručne osobe u firmi "Srebrena malina", čija je osnovna djelatnost prerada i konzerviranje voća i povrća.


Solak: Jedan od ključnih aktera afere "Respiratori". Avaz

Bavrka je po profesiji diplomirani inžinjer radiološke tehnologije, a diplomu je stekla na Fakultetu zdravstvenih studija u Mostaru.

Nju je, naime, vlasnik firme "Srebrena malina“ Fikret Hodžić angažirao kao stručnu osobu kako bi firma mogla dobiti dozvolu za uvoz medicinske opreme.

Solak se i 25. aprila vraćao upravo iz Mostara, kada je u Konjicu u saobraćajnoj nesreći pao s motocikla i zadobio teže tjelesne povrede. Zbog toga mu je ruka još u gipsu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.