U PROTEKLA 24 SATA

Preminula žena iz Bosanske Gradiške, zaraženo još 14 osoba u RS

Ukupan broj hospitalizovanih je 6, u Univerzitetsko kliničkom centru RS 20, a u općim bolnicama 45

Potvrđeni novi slučajevi. Avaz

Sl. M. / Avaz.ba

7.6.2020

U Republici Srpskoj je u protekla 24 sata prijavljen jedan smrtni slučaj i 14 novozaraženih koronavirusom, saopćeno je danas iz Instituta za javno zdravstvo RS. 

- Od posljedica izazvanih koronavirusom preminula je žena srednje životne dobi iz Bosanske Gradiške, sa hroničnim udruženim oboljenjima - navedeno je u saopćenju.

Izvršeno je testiranje ukupno 398 laboratorijskih uzoraka.

Radi se o devet muških i pet ženskih osoba, od kojih su četiri mlađe i 10 srednje životne dobi.  Prema mjestu prebivališta po tri osobe su iz Prijedora i Bosanskog Šamca, po dvije iz Zvornika, Modriče i Doboja i po jedna iz Banjaluke i Dervente. 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.516 slučajeva koronavirusa, a preminulo je ukupno 117 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog koronavirusa, do sada se oporavilo ukupno 1.043 osoba, a na (SARS-CoV-2) testirano je ukupno 30.116 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih je 65, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 20, a u opštim bolnicama 45. 


U UKC RS hospitalizirano 20 osoba. Avaz

Na Odjeljenju COVID 19 UКC-a RS hospitalizovano je 17 pacijenata sa težom i srednje teškom kliničkom slikom, dok su u izolaciji dva pacijenta.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 61. U RS pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 971 osoba, a nadzor je završen kod 34.912 osoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.