VEČERNJAKOV PEČAT

Političar godine Tegeltija, Radončiću nagrada za međupolitički dijalog

Voditi međupolitički dijalog je ponekad kao učestvovati u tuči i razdvajati je. Znate gdje se dvojica, trojica ili četvorica tuku, najviše batina dobiva onaj koji razadvaja, rekao Radončić

Piše: Avaz.ba

7.6.2020

Nakon što su podijeljene nagrade za "Ponos BiH - humanist godine", "Osobu godine", "Uspjeh godine", nastavljena je prestižna manifestacija Večernjakov pečat. 

Predstavljeni su nominirani u kategoriji Politika, a nagradu je dobio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija. 

- Vijeće ministara shvatio sam kao mjesto kompromisa. Uspjeli smo dobiti prvi dio borbe za spašavanje života. Osigurali smo 750 miliona eura pomoći. Tako veliku pomoć BiH nikad nije dobila. Ono što nam sad predstoji, to je borba protiv posljedica pandemije - istaknuo je Tegetija. 

Odlučeno je kako će se u ovoj kategoriji dodijeliti nagrada i za međupolitički dijalog. 

Nagradu je dobio Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost. Priznanje mu je uručio Adnan Terzić, aktualni direktor Autocesta FBiH.

Adnan Terzić uručio nagradu Fahrudinu Radončiću. Večernji list

- Poštovani gledaoci, poštovani prijateji, dobitnici nagrada ja se iskreno zahvaljujem. Voditi međupolitički dijalog je ponekad kao učestvovati u tuči i razdvajati je. Znate gdje se dvojica, trojica ili četvorica tuku, najviše batina dobiva onaj koji razdvaja. Međutim, to je naša obaveza da gradimo dobre odnose i ovdje u regionu. Vidjeli ste koliko je u vrijeme pandemije bilo važno imati dobre međusobne odnose sa svim našim prijateljima i u Republici Hrvatskoj i u Crnoj Gori i u Republici Srbiji, ali i ovdje unutar BiH. Mislim da BiH nema druge perspektive osim da bude multietnička, multinacionalna uspješna zajednica. Kada razgovarate s tim ljudima, morate ih poštovati i shvatiti da su oni rezultante svojih politika odnoso politika njihovih naroda i građana. Vrijedi se boriti za tu ideju i još jednom se zahvaljujem Večernjem listu na ovom zaista velikom i važnom priznanju - rekao je Radončić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.