SARAJEVO

Turković preuzela još jednu donaciju: Djeca iz Kine poslala maske i pismo Džaferoviću

Riječ je o humanitarnoj pomoći za borbu protiv koronavirusa u kojoj se nalazi 42.000 maski

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

8.6.2020

Turković primila donaciju i pismo za Džaferovića - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković primila je danas donaciju koju je Bosni i Hercegovini uputio Dječji hor kineskog grada Vuksi. Riječ je o humanitarnoj pomoći za borbu protiv koronavirusa u kojoj se nalazi 42.000 maski.

Donacijuje ministrici Turković ispred zgrade Ministarstva vanjskih poslova BiH uručio ambasador Narodne Republike Kine u BiH Ji Ping



Ambasador Ping i ministrica Turković. M. Kadrić

Djeca iz hora su napisala pismo predsjedavajućem Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću, koje će ambasador Ping tom prilikom uručiti ministrici Turković.

Na ovaj događaj, ministrica Turković je pozvala samo fotografe i snimatelje, ali ne i novinare, navodeći da izjave za medije nisu planirane. 

Podsjetimo, prilikom posljednjeg poziva upućenog medijima izbio je skandal, kada se ispostavilo da pomoć iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nije namijenjena BiH, kako je stajalo u pozivu, nego se radilo o donaciji za Crnu Goru. U zvaničnom saopćenju navedeno je da je rijč o donaciji vrijednoj 20 miliona KM. 

Avion s medicinskom opremom je sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo, a potom je donacija proslijeđena Crnoj Gori. Premijer te zemlje je jučer potvrdio da je pomoć stigla, istakavši da je njena vrijednost 2 miliona dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.