UTJECAJ PANDEMIJE

U aprilu samo 20 dolazaka i 28 noćenja turista u Banjoj Luci

Iz Turističke organizacije Grada Banja Luka najavili su da će uskoro predstaviti projekte i programe koji su namijenjeni oporavku turizma

Lani je u aprilu evidentiran 7.421 dolazak i 11.695 noćenja turista. Agencije

Fena

8.6.2020

Negativni uticaj pandemije koronavirusa posebno je prisutan u oblasti turizma, a veliki pad broja dolazaka i noćenja turista bio je veoma izražen u aprilu u Banjoj Luci.  Podaci banjalučke Turističke organizacije pokazuju da je u četvrtom mjesecu ove godine grad na Vrbasu imao svega 20 dolazaka turista, od kojih dvoje stranih. 

Lani je u aprilu evidentiran 7.421 dolazak i 11.695 noćenja turista u najvećem gradu RS. U aprili ove godine ostvareno je svega 28 noćenja, od kojih šest stranih državljana. Koliki je aprilski pad u turizmu Banje Luke vidljivo je iz poređenja s februarom ove godine, kada je zabilježen 5.831 dolazak i 9.398 noćenja. 


Ostvareno svega 28 noćenja. Fena

Zatvaranje granica i obustave rada većine smještajnih objekata, zbog posljedica globalnog širenja koronavirusa, bile su vidljive već i u martu, kada je u Banju Luku došlo svega 796 stranih turusta, a ostvarili su 1.406 noćenja.

Ipak, april je obilježio gotovo potpuni zastoj u turističkom prometu. Iz Turističke organizacije Grada Banja Luka najavili su da će uskoro predstaviti projekte i programe koji su namijenjeni oporavku turizma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.