SUSRETI

Podžić - Sakser: Pomoć Švicarske nastavlja se i dalje

Sve se aktivnosti MO i OS BiH nastavljaju, ali će za neke projekte biti posebno važno hoće li se donijeti novi budžet, kazao ministar Podžić

Ambasadorica Sakser u oproštajnoj posjeti s ministrom Podžićem. Avaz

S.K./Avaz.ba

8.6.2020

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžićprimio je danas u službenu posjetu ambasaodoricu Švicarske Konfederacije Andreu Rauber Sakser (Saxer).

Ministar Podžić je zahvalio veleposlanici Sakser na značajnom angažmanu švicarske vlade u projektima pomoći Ministarstvu odbrane i Oružanim snagama BiH, od kojih su najvažniji projekti riješavanja viškova naoružanja i streljiva, kao i moderniziranja vojnih skladišta.

Ambasadorica Sakser, koja uskoro završava svoj mandat u BiH, posebno se zanimala koliko je pandemija koronavirusa utiecala na aktivnosti Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, kao i na dalje odvijanje planiran projekata. 

Ministar Podžić je konstatirao da je koronavirusom zaraženo samo 11 osoba iz sistema odbrane te da je jedan oficir OS BiH preminuo, dok su ostali ozdravili. Posebno je izrazio zadovoljstvo činjenicom da zaraza nije ušla u kasarne OS BiH.  

Značajan angažman švicarske vlade. Avaz

- Sve se aktivnosti MO i OS BiH nastavljaju, ali će za neke projekte biti posebno važno hoće li se donijeti novi budžet ili će se ostati u režimu privremenog financiranja - zaključio je Podžić.

Ambasadorica Sakser je istaknula je da će MO i OS BiH i dalje moći računati na različite vidove podrške koju je i do sada pružala švicarska vlada.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović te savjetnik ministra odbrane Kemal Korjenić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.