AKCIJE

Uhapšeni zbog davanja lažnog iskaza, krađe i napada na službenu osobu

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, jučer na letu iz Beograda, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode S.Č.

Redovna kontrola odala bjegunca. Avaz

S.K

8.6.2020

Službenici Jedinice granične policije Brod jučer su uhapsili H.H. (1969,), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Italije. 

Graničnim provjerama utvrđeno je uhapšenoga  traži Općinski sud u Zavidovićima zbog krivičnog djela „davanje lažnog iskaza“. H.H. je kontroliran  na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod i predat službenicima Sudske policije Odžak.  

Istoga dana, prilikom ulaska u našu zemlju na prijelazu Kostajnica uhapšen je i M.K. (1965.) za kojim traga Osnovni sud u Banjoj Luci zbog krivičnog djela „teška krađa“. On je predat službenicima Sudske policije Prijedor.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, jučer na letu iz Beograda, pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode S.Č. (1945.). I on se tereti za krivično djelo „krađa“. Predat je službenicima Policijske uprave Ilidža Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. 

U subotu su službenici JGP Bijeljina, lišili su slobode S.M. (2000.), nakon što je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Mrkonjić Grad Ministarstva unutrašnjih poslova RS raspisala potragu zbog krivičnog djela „napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.