STAVOVI

Cvijanović: BiH ima većih problema od pitanja smjene ministra Košarca

RS i SNSD dale jasne stavove o tome što je Košrac prisustvao privatnoj zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere tokom epidemije koronavirusa

Željka Cvijanović. Srna

Avaz.ba / Srna

9.6.2020

Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da na nivou BiH postoji "more problema", koji su mnogo važniji od pitanja da li smjena nekog ministra doći na dnevni red.

Komentirajući zahtjev za smjenu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca, koja bi trebalo da bude na dnevnom redu sutrašnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH, Cvijanović je navela da je mnogo značajnije pitanje kako će se popuniti upražnjeno mjesto ministra sigurnosti nakon ostavke Fahrudina Radončića.

Ona kaže da su institucije RS i SNSD dale jasne stavove o tome što je Košrac prisustvao privatnoj zabavi u Sarajevu na kojoj nisu ispoštovane važeće zaštitne mjere tokom epidemije koronavirusa, ali BiH i Vijeće ministara predstavljaju jednu posebnu slagalicu.  

- Tu se sa oprezom i kalkulacijama ulazi od svaki od tih procesa, tako i mi ulazimo sa određenim kalkulacijama u procese pogotovo kad imamo nepouzdane saveznike i partnere s kojima zajedno kreiramo vlast i postoji uvijek bojazan da bi jedno takvo mjesto moglo da ostane nepopunjeno s obzirom na blokade - rekla je Cvijanović.


Staša Košarac. Avaz

Ona je dodala da je, s druge strane, tu i činjenica da na nivou BiH postoje dvije većine, jedna realna na kojoj je formirano Vijeće ministara BiH i ona druga - kalkulantska i manipulatorska.

- Ta druga se pojavi sa vremena na vrijeme da se povukao neki potez koji je na štetu RS, odnosno na štetu legalnosti i legitimiteta. Kad se sjetimo samo kako su izabrani članovi Centrane izborne komisije BiH jasno je kako funkcionira ta većina - naglasila je Cvijanović. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.