ODLUKE Usvojeni i nacrti programa te finansijkog plana

Bukvarević na čelu Organizacionog odbora manifestacije 'Odbrana BiH-Igman 2020'

Planirano je da ovogodišnje obilježavanje bude sačinjeno iz tri segmenta koji podrazumijevaju vojne počasti, kulturni i vjerski program

Avaz.ba / Fena
09.06.2020 17:45

Sa današnjeg sastanka

Foto: Fena

Ovogodišnja 20. manifestacija "Odbrana BiH-Igman 2020." bit će održana 6. i 7. avgusta, u skladu sa svim važećim preporukama i mjerama nadležnih institucija jer je riječ o manifestaciji državnog nivoa u čast odbrane Bosne i Hercegovine.

To je potvrdio Organizacioni odbor manifestacije koji je danas konstituiran, a kojim će predsjedavati federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević.

Ministar Bukvarević je zahvalio na prilici da i ove godine bude predsjednik Organizacionog odbora ovako značajne manifestacije, kazavši da mu je čast što i na ovaj način može dati doprinos u čuvanju istine o herojskoj odbrani patriota naše domovine.

Rekao je da će Federalno ministarstvo sve svoje kapacitete staviti na raspolaganje kako bi se planirane aktivnosti provele i kako bi manifestacija zadržala dostojanstveno odavanje počasti šehidima i poginulim braniocima.

  • Sa današnjeg sastanka
    Sa današnjeg sastanka Foto: Fena

Usvojen je i Nacrt programa ovogodišnje manifestacije kao i Nacrt finansijskog plana koji će u narednih deset dana biti razmatrani od strane svih pododbora, kako bi se usvojili konačni planovi i definirale aktivnosti koje će biti sastavni dio obilježavanja.

Planirano je da ovogodišnje obilježavanje bude sačinjeno iz tri segmenta koji podrazumijevaju vojne počasti, kulturni i vjerski program.

Zaključeno je da je obaveza svih preživjelih da obilježavamo značajne datume iz perioda herojske odbrane naše domovine, te da čuvamo sjećanje na naše najbolje sinove i kćeri prenoseći istinu o časnoj odbrani domovine generacijama koje dolaze.

Sastanku su prisustvovali i kantonalni ministar za boračka pitanja u Vladi KS Hajrudin Grabovica, predstavnici Fonda memorijala KS, policije, generala, kantonalnih boračkih ministarstava, vojni muftija Hadis ef. Pašalić, te predstavnici drugih institucija koje su prethodnih godina bile sastavni dio organizacije manifestacije, saopćeno je iz Kabineta ministra Bukvarevića.

Komentari

NA VRH