TRAVNIK Selma, Belma, Emrah i Almir Mameledžija dobit će stipendije

Nakon iste srednje škole, četvorke iz Šešića upisuju i isti fakultet

Žele postati građevinski inžinjeri, a ponuđena im stipendija Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku

D. Pucar / Avaz.ba

Četvorke Mameledžija: Odlični učenici

Foto: Avaz


Nesvakidašnju priču donosimo ovih dana iz Travnika. Naime, četvorke - dvije sestre i dva brata - iz vlašićkog sela Šešići u istom razredu su završile istu srednju školu, a sada žele upisati isti fakultet. 

Selma, Belma, Emrah i Almir Mameledžija, nakon završene Srednje mješovite tehničke škole u Travniku, sada žele postati građevinski inžinjeri, a već su, kao odlični učenici, dobili ponudu za stipendiju Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku. 

Isti smjer

- Naravno da ćemo, nakon što smo završili isti smjer u srednjoj školi, pokušati upisati i isti fakultet i pohađati ga zajedno - kaže Belma. 

Dodaje da im je činjenica da su blizanci dosta pomogla prilikom školovanja.

- Veoma je zanimljivo biti blizanac, pogotovo kad je škola u pitanju. Ima nas više i možemo se osloniti jedni na druge. Ako neko ne zna nešto, uvijek je tu neko od nas da mu objasni - govori Selma i dodaje da u školi nikada nisu mogli varati.

- Kako da varamo kad ne ličimo jedni na druge - dodaje uz smijeh.

  • Braća i sestre odlični su učenici

    Braća i sestre odlični su učenici

    Foto: Avaz


Život u Šešićima, kažu, nije jednostavan, jer je samo otac zaposlen, a žive najviše od poljoprivrede. Dok njihovi vršnjaci sanjaju o najnovijim mobitelima, oni roditeljima pomažu u svim poslovima i, dodaju, uvijek su imali sve što im je potrebno.

Blizu roditelja

- Tako smo odgojeni, od roditelja nismo tražili što nam ne mogu dati. Strpimo se i kasnije nam to omoguće. Što mogu, daju nam. I opet smo imali sve, nikad se nismo izdvajali od druge djece. Roditeljima pomažemo koliko god možemo, djevojke po kući, muški s ocem po imanju - kažu blizanci. 

Zbog toga bi, navode, željeli pohađati fakultete u Travniku, da budu blizu roditeljima kojima je pomoć uvijek potrebna. 
NA VRH

Podijeli članak na