POZIV RIJASETU

Podrška Kenanu ef. Musiću: Peticijom traže od reisa da odbaci njegovu ostavku

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, objavio jučer na društvenim mrežama da je predao ostavku na tu poziciju reisu-l-ulemi Husein-ef. Kavazoviću

Kenan ef. Musić. Avaz

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

10.6.2020

Nakon što je Kenan ef. Musić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo, objavio jučer na društvenim mrežama da je predao ostavku na tu poziciju reisu-l-ulemi Husein-ef. Kavazoviću zbog, "stalnih opstrukcija u vršenju dužnosti i organiziranog progona" i "stravičnog mobinga svih neistomišljenika", građani Sarajeva pokrenuli su peticiju podrške ovom imamu

U peticiji koju je do sada potpisalo preko 1.000 osoba, pozivaju Rijaset Islamske zajednice u BiH da odbaci ostavku hfz. Kenana, te provedu istragu po njegovim saznanjima i sankcionra neodgovorne.

Brojne su i reakcije podrške na društvenim mrežama. 

Una Bejtović je na Twitteru napisala da je "malo ko bio pravi čovjek na pravom mjestu kao hafiz Kenan Musić!"


- A ako on kaže sve ovo šta nam to govori? To nam ukazuje kako je zahvaljujući retrogradnim, uskogrudim, sitnošićardžijskim umovima koji se uzdaju više u fotelju nego u Gospodara percepcija islama došla od savremenog, progresivnog "Uči, čitaj, u Ime Gospodara tvoga!" do vjere koja se vezuje za nešto zaostalo, ograničeno i rezervisano za uhljebljenje neproduhovljenih poslušnika - napisala je Bejtović. 

I brojni drugi građani su istakli kako ef. Musića treba podržati, dijeleći njegovo mišljenje o trenutnom stanju u Islamskoj zajednici BiH.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.