MIGRANTSKA KRIZA Predsjednica Republike Srpske

Cvijanović: Radončić je ukazao na veoma ozbiljnu stvar

Ona je za "EuroBlic" navela da se od institucija na nivou BiH traži apsolutno ozbiljnost u smislu provjere identiteta

Avaz.ba / Srna
10.06.2020 09:28

Željka Cvijanović

Foto: Avaz

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović ukazala je da je problem u vezi sa migrantskom krizom daleko dublji nego što izgleda na prvi pogled.

- Upozorenja bivšeg ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića da SDA neće da sarađuje u vezi sa migrantima je ozbiljno pitanje. Umjesto da ta stranka pokloni povjerenje svom ministru koji ukazuje na određene neregularnosti, oni poklanjaju povjerenje nekoj državi koja neće da pošalje povratnu informaciju o njihovim državljanima koji su došli kao migranti u BiH. Neće da kažu ko su oni, da li su sigurnosno rizični, da li su učestvovali u terorističkim napadima ili u nekim vojnim akcijama - istakla je Cvijanović.

  • Cvijanović: U BiH ulaze migranti, nema saradnje
    Cvijanović: U BiH ulaze migranti, nema saradnje Foto: Avaz

Navodeći da razumije zašto je Radončić podnio ostavku, Cvijanović je rekla da je on ukazao na veoma ozbiljnu stvar, a to je da u BiH ulaze migranti i da nema saradnje sa njihovim matičnim državama u vezi sa utvrđivanjem identiteta.

- Ovo nije humanitarna priča već ozbiljan problem o kojem, ponovo, ove razne diplomate koje rade u BiH žmire na jedno oko. Zašto to rade? Pričaju nam kako trebamo da budemo solidarni i primimo migrante u Republiku Srpsku. Ako su bezopasni, pa što ih oni ne prime u svoje države? Imaju bolje službe, bolju ekonomsku i socijalnu sliku. Šta je problem - upitala je Cvijanovićeva i ponovila da nema smještanja migranata na teritoriji Republike Srpske.

Ona je za "EuroBlic" navela da se od institucija na nivou BiH traži apsolutno ozbiljnost u smislu provjere identiteta, utvrđivanja sigurnosne historije i svega drugog što je u vezi sa svakim licem koje dolazi u BiH. 

Komentari

NA VRH