SARAJEVO

U Sarajevu počela sjednica Vlade, premijer Novalić na svome mjestu

Sud je nedavno pooštrio mjere zabrane, po zahtjevu Tužilaštva i zabranoo prilazak svjedocima u postupku na manje od 50 metara.

Vlada FBiH: Ko krši mjere. Arhiv

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

10.6.2020

U Sarajevu je u 10 sati počela redovna sjednica Vlade Federacije kojoj prisustvuju svi ministri. Na sjednici je kako nam je potvrđeno uredno i premijer Federacije Fadil Novalić, koji je osumnjičen u aferi "Respiratori" ali se brani s slobode nakon hapšenja u SIPA-i

Sud je nedavno pooštrio mjere zabrane, po zahtjevu Tužilaštva i zabranio prilazak svjedocima u postupku na manje od 50 metara.

No, Novalić i dalje redovno dolazi na sjednice. Među svjedocima koji su saslušani u ovoj aferi su Jelka Milićević, ministrica finansija, ali i Vjekoslav Mandić, ministar zdravstva. 

Inače, na sjednici Vlade, naći će se i informacija Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o Izvještaju Finansijske policije Federacije Bosne i Hercegovine o utvrđenim činjenicama u postupku inspekcijske kontrole finansijsko-materijalnog, vanjskotrgovinskog i deviznog poslovanja Privrednog društva "Aluminij" Mostar, s Prijedlogom zaključka. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.