SARAJEVO

Na dnevnom redu smjena Staše Košarca i Siniše Ilića, ali i izmjene Ustava BiH

Pred zastupnicima obiman dnevni red

Počela sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH. PrintScreen

Piše: E. H. / Avaz.ba

10.6.2020

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH počela je u Velikoj Sali Parlamenta BiH.

Prema obimnom dnevnom redu današnje sjednice, zastupnici bi prije svega trebali raspravljati o  

zahtjevima za iniciranje glasanja o rekonstrukciji Vijeća ministara BiH, odnosno smjeni ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca te zamjenika ministra civilnih poslova BiH Siniše Ilića.

Pred zastupnicima bi se trebao naći i zahtjev Vijeća ministara BiH da se po hitnom postupku razmatra Prijedlog zakona o privremenim mjerama u radu pravosudnih i drugih organa BiH za vrijeme stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji BiH. 

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Krivičnog zakona BiH, čiji su predlagači Saša Magazinović, Jasmin Emrić i Šemsudin Mehmedović.


Počela sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH. PrintScreen

Zastupnici bi trebali razmatrati i principe Prijedloga zakona o dopuni Zakona o akcizama u BiH, koji je predložilo Vijeće ministara BiH, kao i Prijedloga zakona o dopuni Zakona o akcizama u BiH, koji je predložila poslanica Aida Baručija. 

Prijedlog amandmana II i amandmana III na Ustav BiH, predlagača Dženana Đonlagića, kao i Prijedlog amandmana II na Ustav BiH, koji su predložili: Predrag Kojović, Mirjana Marinković-Lepić, Aida Baručija i Damir Arnaut, također bi se trebao naći pred zastupnicima.

Predviđeno je i razmatranje principa Prijedloga zakona o izmjeni i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama BiH, predlagača Vijeća ministara BiH, te principa Prijedloga zakona o mjeriteljstvu BiH, koji su predložili: Denis Zvizdić, Adil Osmanović, Šemsudin Mehmedović, Safet Softić, Halid Genjac, Alma Čolo, Edin Mušić, Nermin Mandra i Šemsudin Dedić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.