SARAJEVO

Čović i Mekdonald razgovarali o pomoći UN-a našoj zemlji

Zvaničnici su razgovarali o stanju u BiH s osvrtom na trenutni politički ambijent, epidemiološku te socioekonomsku situaciju

Čović je Mekdonald zaželio dobrodošlicu i uspjeh u daljnjem radu. Parlament BiH

Avaz.ba / Fena

10.6.2020

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Dragan Čović danas je u Sarajevu u nastupnu posjetu primio rezidentnu koordinatoricu Ujedinjenih naroda u BiH Ingrid Mekdonald (Macdonald).

Prilikom sastanka, zvaničnici su razgovarali o stanju u Bosni i Hercegovini s osvrtom na trenutni politički ambijent, epidemiološku te socioekonomsku situaciju uzrokovanu pandemijom COVID-19.

Odgovor BiH na navedenu krizu ocijenili su uspješnim, ističući nužnost daljnjeg poduzimanja svih potrebnih koraka kako bi se u najskorijem mogućem roku sanirale novonastale posljedice, minimizirajući štetne posljedice po građane BiH.


Odgovor BiH na pandemiju krizu ocijenili su uspješnim. Parlament BiH

Pozitivnim su ocijenili dugogodišnju saradnju Bosne i Hercegovine i agencija UN-a, koje, ulažući znatne napore, kontinuirano doprinose razvoju bh. društva ka budućnosti koja garantira mir, prosperitet i prilike za sve građane.

Razgovaralo se i o budućoj saradnji BiH i Ujedinjenih naroda u području realizacije višestrukih projekata, konkretno se osvrćući na Okvir razvojne pomoći u periodu 2021.-2025. godine.

Ističući rastuću potrebu za solidarnošću i saradnjom, zvaničnici su istaknuli povjerenje u budući rad na donošenju promjena koje će potaknuti sveopći razvoj Bosne i Hercegovine. Čović je Mekdonald zaželio dobrodošlicu i uspjeh u daljnjem radu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.