ZENICA Sutra smjena predsjedavajuće GV

Hodžić: SBB se još jednom pokazao kao faktor stabilizacije

Odlučili smo podržati smjenu kako bismo omogućili funkcioniranje GV, ali i smanjili napetost na relaciji predsjedavajuća - gradonačelnik, kaže Hodžić

D. Pašalić / Avaz.ba

Sjednica zakazana za sutra

Foto: Arhiv


Na sjednici Gradskog vijeća (GV) Zenica, koja ja zakazana za sutra, doći će do smjene Diane Bešić (A-SDA), predsjedavajuće ovog vijeća, potvrdio je za “Avaz” Jasmin Hodžić (SBB), zamjenik predsjedavajuće GV.

Prema Njegovim riječima, SBB BiH Zenica je na svojim organima usaglasio smjenu predsjedavajuće Bešić s obzirom na previše narušene odnose na relaciji predsjedavajuća - gradonačelnik Fuad Kasumović.

- Odlučili smo podržati smjenu kako bismo omogućili funkcioniranje GV, ali i smanjili napetost na relaciji predsjedavajuća - gradonačelnik. Međutim, to ne znači formiranje nikakve većine - kaže Hodžić.

Na ovaj način, ističe on, želi se smanjiti napetost ali i da projekti od značaja za grad budu realizirani i idu svojim tokom.

  • Hodžić: Došlo u pitanje funkcioniranje Gradskog vijeća

    Hodžić: Došlo u pitanje funkcioniranje Gradskog vijeća

    Foto: Avaz


-Toliko su odnosi narušeni da je došlo u pitanje funkcioniranje Gradskog vijeća. Želimo da se završi Plan rada GV, doprinesemo gradu. Još jednom se SBB pokazao kao faktor stabilizacije - kaže Hodžić.

  • Bešić: Zamijenit će je Babajić

    Bešić: Zamijenit će je Babajić

    Foto: Arhiv


Inače, umjesto Bešić na mjesto predsjedavajućeg doći će Almir Babajić iz SDP-a. Osim predsjedavajuće, doći će do izmjene u Radnom predsjedništvu. Eminu Tufekčić i Ekrema Ćosića iz SDA, zamijenit će Sabina Delić (Snaga centra) i Meliha Salčinović iz Naše stranke.

Sjednica Gradskog vijeća Zenica zakazana je za sutra.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na