UŠTEDE

Od izgradnje državnog zatvora ostalo neutrošeno više od 2 miliona KM

Planirana sredstva za državni zatvor smještajnog kapaciteta za 298 osuđenika i 50 pritvorenika Suda BiH iznosili su 39,6 miliona eura

Udio države BiH u izgradnji iznosio je oko 7,95 miliona eura. Avaz

Piše: A. J. / Avaz.ba

11.6.2020

Vijeće ministara BiH usvojilo je izvještaj Ministarstva pravde o realizaciji izgradnje državnog zatvora Bosne i Hercegovine.

Od izgradnje državnog zatvora Bosne i Hercegovine ostalo je neutrošeno 2.115.650,55 KM. To je navedeno u izvještaju Ministarstva pravde koji je usvojilo Vijeće ministara.

Riječ je o sredstvima iz budžeta BiH koje će ostati na Jedinstvenom računu trezora BiH. Vijeće ministara će donijeti odluku o namjeni ovih sredstava.

Zgrada zatvora završena je sa više od 170.000 eura nižim iznosom od ugovorenog, a da je pri tome potpuno i u cijelosti osiguran kvalitet radova, kao i identičnost projektovanih materijala i zahtjeva - naveli su iz Vijeća ministara.


Ova ustanova nalazi se u Vojkovićima u Istočnom Sarajevu. Avaz

Planirana sredstva za državni zatvor smještajnog kapaciteta za 298 osuđenika i 50 pritvorenika Suda BiH iznosili su 39,6 miliona eura i osigurana su iz kredita donacija, sredstava tehničke pomoći, a udio države BiH iznosio je oko 7,95 miliona eura.

Ova ustanova nalazi se u Vojkovićima u Istočnom Sarajevu. Počela je s radom 1. avgusta, ali su tek krajem prošle godine započele procedure zapošljavanja, između ostalog i velikog broja zavodskih čuvara.

Kompleks zatvora čini deset objekata, a u tri će biti smješteni zatvorenici i pritvorenici. Ostalo su pomoćni objekti poput bolnice, kuhinje, sportske sale, kantine...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.