REAKCIJE Predsjednik Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH

Sarajlić: Dušanka Majkić sprema opasniju priču od ove gluposti da će migranti glasati za SDA

Niko razuman ne može tvrditi da 'Bošnjaci ne žele rješenje migrantske krize, rekao je Sarajlić

Fena / Avaz.ba
13.06.2020 17:04
  • Sarajlić: Optužbe su osmišljene
    Sarajlić: Optužbe su osmišljene Foto: Avaz

Predsjednik Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Asim Sarajlić kazao je da su optužbe Dušanke Majkić, poslanice SNSD-a u Domu naroda Parlamenta BiH, protiv Bošnjaka vezano za migrantsku krizu osmišljene, i da nisu tek obična glupost. 

  • Majkić: U SDA smatraju da migrante ne treba dirati
    Majkić: U SDA smatraju da migrante ne treba dirati Foto: Avaz

 - Niko razuman ne može tvrditi da 'Bošnjaci ne žele rješenje migrantske krize, jer računaju na glasove migranata u budućnosti'. Svima je jasno da je migrantska kriza evropski problem, koji mi nismo ni htjeli niti izazvali, ali neki žele da pritisak koji raste iskoriste protiv bošnjačkog naroda i ove države. Jer, sav problem se namjerno gura na prostore na kojima žive Bošnjaci, a indikativno je da ruski propagandni i fake news portali vrše medijsku pripremu za ovakve istupe pojedinih političara u BiH. Teorije koje plasiraju su apsurdne, ali ne treba zaboraviti da one dolaze od istih onih koji su granatirali i ubijali Bošnjake, a onda tvrdili da smo se sami granatirali i ubijali. E isti smisao ima i ova priča da sebe sami pravimo migrantsku krizu. Znamo na šta su sve spremni, ali je važno da političari iz probosanskih stranaka ne uđu u stupicu međusobnih optuživanja - izjavio je Sarajlić.

  • Migrantska kriza već treću godinu traje u BiH
    Migrantska kriza već treću godinu traje u BiH Foto: Avaz

Znamo dobro, kako je naveo, kakav je izborni sistem, i da čak ni svi građani BiH ne mogu glasati i imati državljanstvo, a kamoli bezimeni migranti.  

- Ali ovdje se ne radi o tome, već o novom planu usmjerenom protiv Bošnjaka. Danas govore da želimo da migranti glasaju. Sutra će već reći da preko migranata Bošnjaci uvoze ekstremiste i militantne, kao što već decenijama izmišljaju maliciozne neistine sa ciljem da nas oslabe, posvađaju i dovedu u pitanje ovu državu. Protiv toga glas moraju dići ne samo svi Bošnjaci, već svako ko je za stabilnu Bosnu i Hercegovinu - poručio je Sarajlić.

Podsjetimo, Dušanka Majkić je izjavila da Bošnjački političari ne žele rješenje migrantske krize i foliraju brigu o tom izuzetno važnom pitanju, a u suštini računaju na glasove migranata u budućnosti, tvrdi izaslanica SNSD-a u Domu naroda Parlamenta BiH Dušanka Majkić. 

Majkić je istaknula da Bošnjaci, odnosno najveća bošnjačka politička stranka SDA, a po stavu su im bliske i ostale stranke iz Sarajeva, smatra da migrante ne treba dirati

Komentari

NA VRH