PROGNOZE

Ne izlazite bez kišobrana, loše biometeorološke prilike

Jutarnja temperatura od 14 do 20, a dnevna od 18 do 24 stepena

Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Ilustracija

Piše: Avaz.ba

15.6.2020

Očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša je moguća na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Poslije podne i dio večeri kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u većini područja, prognoziraju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab do umjeren u Bosni zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, a dnevna od 18 do 24 stepena.

Biometeorološke prilike danas će biti nepovoljne većim dijelom dana. Tegobe kod hroničnih bolesnika će se pojačati, a od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza, malaksalost, dekoncentracija. Preporučljivo je ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Opća slika blago će se poboljšati sa noćnim satima.




Poslijepodne pljuskovi i grmljavina u većini zemlje. Ilustracija

Sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne sa kišom. Poslije podne lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom se očekuju u Hercegovini i u dijelovima centralne i istočne Bosne. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 22, a dnevna od 18 do 24 stepena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.