POTVRĐENO

Hodžićevih 20 respiratora dvije sedmice na Aerodromu Sarajevo, čeka se uplata 265.131 KM

Ovi respiratori stigli su u Sarajevo avionom "FlyBosnije" 27.maja. No, zbog neplaćanja PDV-a, i dalje su "zarobljeni" na aerodromu

Respiratori stigli 27.maja. Avaz

Piše: M. Aščić / Avaz.ba

15.6.2020

Dvadeset respiratora koje je prije dvije sedmice uvezla "Srebrena malina" , u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića u Bosnu i Hercegovinu iz Kine, i dalje su skladišteni na Sarajevskom aerodromu, jer nije okončana carinska kontrola, saznaje "Avaz"

Ovi respiratori stigli su u Sarajevo avionom "FlyBosnije" 27.maja. No, zbog neplaćanja PDV-e, i dalje su "zarobljeni" na aerodromu.

Ovu informaciju potvrdio je za "Avaz" Ratko Kovačević, glasnogovornik UIO BiH. Kako nam je potvrdio Kovačević sve dok se ne plati PDV-e u iznosu od 265.131 KM, respiratori ne mogu ući u carinsko područje BiH.


Stigli avionom "FlyBosnie". Avaz

Ranije je ova firma, dok im nije bio blokiran račun platila PDV za 80 uvezenih respiratora, u iznosu od 1.078.000 KM.

Nedavno su im odobrene 452.000  da plate PDV dug za mjesec april,a od Suda je zatraženo da im se odobri isplata 265.000.

Tužilaštvo BiH u ovoj aferi osumnjičilo je osim Hodžića i Fadila Novalića, premijera Federacije i Fahrudina Solaka, direktora Federalne uprave civilne zaštite FUCZ.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.