RAZGOVOR Predsjednik BPS-a Sefer Halilović za „Avaz“

Samostalno idemo na izbore, koalicija između NiP-a i SDP-a je nelogična

Na prošlim izborima brutalno smo pokradeni, kaže Halilović

E. Halimić / Avaz.ba

Halilović: Imat ćemo sigurno svoje kandidate u 54 općine u BiH

Foto: Arhiv


Bosanskohercegovačka patriotska stranka (BPS) samostalno će izaći na ovogodišnje lokalne izbore i imat će svoje kandidate u cijeloj BiH, kazao je za „Avaz“ predsjednik ove stranke Sefer Halilović.

- Imat ćemo sigurno svoje kandidate u 54 općine u BiH, a možda čak i više. Tu je i šest kandidata za pozicije načelnika. Za sada nećemo otkrivati koje su to općine, ali mogu reći da će to biti dvije općine u Sarajevu, tri u Tuzlanskom i jedna u Zeničko-dobojskom kantonu - pojasnio je Halilović.

Osvrnuo se na neke potencijalne koalicije.

- Nelogične su mi neke koalicije koje se sad sklapaju. Ne vidim ništa zajedničko između, recimo, SDP-a BiH i Naroda i pravde (NiP). Ne vidim kako te stranke mogu biti zajedno - naglasio je Halilović.

  • Halilović: Nelogične su mi neke koalicije koje se sad sklapaju

    Halilović: Nelogične su mi neke koalicije koje se sad sklapaju

    Foto: Arhiv


Na naše pitanje koja su očekivanja BPS-a, Halilović kaže da je BPS na prošlim izborima brutalno pokraden.

- Naše postojanje na političkoj sceni nabija stid onima koji su priznali etničku podjelu BiH, onima koji su pokrali novac, pokrali borce i radnike i koji pljačkaju na respiratorima - istakao je Halilović.  

Prema njegovim riječima, Izborni zakon je nepromijenjen jer to odgovara kleronacionalističkim i klerofašističkim strankama.

- Oni će učiniti sve da ovakvo stanje zadrže što duže. Bez obzira na sve to, mi ćemo izaći na izbore i imati dobar rezultat - zaključio je Halilović.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na