SKUPŠTINA KS

Halebić: Podijela vaučera od po 20 KM trenutno nije moguća

Prema popisu stanoviništa u Kantonu Sarajevo iz 2013. godine, oko 413.000 stanovnika ima prebivalište u KS, što bi značilo da bi neophodna sredstva za to iznosila oko 8,2 miliona KM, rekao Halebić

Sa današnje sjedncie. M. Tabaković

Piše: A. Č. / Avaz.ba

16.6.2020

Na današnjoj sjednici Skupštine KS odgovarajući na inicijativu da se građanima podijele vaučeri od po 20 KM koje bi mogli potrošiti u ugostiteljskim objektima, ministar finansija Jasmin Halebić rekao je da je ideja veoma zanimljiva, te da je ne treba apriori odbaciti niti "ući u nešto za šta je potrebna dublja analiza".

- Prema popisu stanoviništa u Kantonu Sarajevo iz 2013. godine, oko 413.000 stanovnika ima prebivalište u KS, što bi značilo da bi neophodna sredstva za to iznosila oko 8,2 miliona KM. Mi ta sredstva nemamo u ovom trenutku, niti smo ih planirali u budžetu. Na idućem rebalansu budžeta KS vidjet ćemo da li će biti sredstava kojima bi se dodatno utjecalo na privredne tokove u KS - kazao je Halebić.

Podsjećamo, Fondacija Sarajevo Navigator u ime turističko-ugostiteljske privrede i građana premijeru i Vladi Kantona Sarajevo podnijela je "Inicijativu za unapređenje standarda građana i podršku ugostiteljsko-turističkom sektoru Kantona Sarajevo – vaučer za potrošnju u ugostiteljstvu od 20 KM za svakog građanina/građanku Kantona Sarajevo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.