IMENOVANJA

Ko je Erik Larson koji će obavljati poslove višeg savjetnika za borbu protiv korupcije u KS

Radio je u misiji EULEX-a u Prištini, na Kosovu, kao međunarodni tužilac Specijalnog državnog tužilaštva Kosova

Larson: Bogato iskustvo. Ured predsjednika Crne Gore

Avaz.ba

16.6.2020

Viši savjetnik u Ambasadi SAD-a u Crnoj Goric Erik (Eric) Larson uskoro će postati član Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom u Kantonu Sarajevo. Ovaj sarajevski Ured trenutno obavlja posljednje pripreme za njegov dolazak. 

Iz Ureda za borbu protiv korupciuje  smatraju Larsonov dolazak kao vid podrške koju ambasada SAD-a daje Uredu i Kantonu Sarajevo. On će obavljati poslove višeg savjetnika za borbu protiv korupcije u KS.

No, ko je Erik Larson!?

Prema dostupnim informacijama, prije dolaska u Crnu Goru u decembru 2013. godine on je  radio je u misiji EULEX-a u Prištini, na Kosovu, kao međunarodni tužilac Specijalnog državnog tužilaštva Kosova.

 

Radio ranije u BiH. Ured predsjednika Crne Gore

On je u u diplomatskoj službi od 2003. godine. Ranije je bio angažovan u Bosni i Hercegovini, gdje je radio kao međunarodni tužilac u Specijalnom odjeljenju za ratne zločine i Specijalnom odjeljenju za organizovani kriminal i korupciju Državnog tužilaštva BiH. Radio je i u Odjeljenju za borbu protiv kriminala i korupcije Kancelarije visokog predstavnika.

Larson je bio angažovan u Ujedinjenim nacijama, kao stalni istraživač Kancelarije za usluge internog nadzora u Republici Kongo i kao stručnjak za prevenciju zločina UNODC u Austriji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.