NSRS

Vukanović: Da li namjerno uništavate 'Elektroprivredu RS' kako bi je prodali Vučiću

Šta je urađeno nakon prodaje ‘Telekoma RS’ , upitao Vukanović

Nebojša Vukanović. Screenshot

Avaz.ba / Fena

17.6.2020

Poslanik u Klubu Srpske demokratske stranke (SDS) Nebojša Vukanović postavio je danas pitanje vlastima Republike Srpske (RS) da li je tačno da Srbiji nemjeravaju da prodaju "Elektroprivredu RS”.

- Da li namjerno uništavate svako preduzeće iz sistema 'Elektroprivrede RS' kako bi ga prodali Aleksandru Vučiću da vas ponovo podrži za još jedne izbore - rekao je Vukanović na sjednici Narodne skupštine RS.

On je, tokom rasprave o Prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja RS prema Evropskoj investicionoj banci (EIB) po Projektu mjera zaštite od poplava, upitao da li se u RS bilo šta može relizovati bez kredita.

- Šta je urađeno nakon prodaje ‘Telekoma RS’ - upitao je Vukanović.

Direktor Investiciono-razvojne banke RS Dražen Vrhovac odgovorio je Vukanoviću da su sredstva od prodaje "Telekoma RS” uložena u razvojne projekte u RS.


Nebojša Vukanović. Screenshot

Na dnevnom redu sjednica Narodne skupštine RS je, između ostalog, Prijedlog programa rada Narodne skupštine RS za 2020. godinu, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o privatizaciji državnih stanova – po hitnom postupku te izmjene i dopune zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, osnovnom i srednjem obrazovanju i vaspitanju – po hitnom postupku.

Očekuje se i rasprava o Prijedlogu odluke o usvajanju Deklaracije o zaštiti prava Srpske pravoslavne crkve na slobodno ispovijedanje vjere i prava na njenu imovinu u Crnoj Gori – po hitnom postupku – (prijedlog Klubova poslanika SNSD, DNS, DEMOS, NDP, US, SPS, SP).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.