SASTANAK

Zvizdić I Mekdonald: BiH prati aktivnosti održavanja mira i sigurnosti

BiH prepoznaje značaj i ulogu UN na globalnom nivou u cilјu pronalaženja najefikasnijih i konkretnih odgovora na izazove i probleme

Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu rezidentnu koordinatoricu UN-a u BiH Ingrid Mekdonald. PSBiH

Fena

17.6.2020

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Denis Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu rezidentnu koordinatoricu Ujedinjenih nacija (UN) u BiH Ingrid Mekdonald (Macdonald) i upoznao je s aktuelnom političkom situacijom u BiH.

Tokom razgovora, Zvizdić je rekao da Bosna i Hercegovina podržava napore Ujedinjenih nacija u cilјu unapređenja najviših cilјeva organizacije, što doprinosi jačanju uloge UN u svijetu.

Istaknuo je da BiH prepoznaje značaj i ulogu UN na globalnom nivou u cilјu pronalaženja najefikasnijih i konkretnih odgovora na izazove i probleme s kojima se savremeni svijet susreće i izrazio očekivanje da će Bosna i Hercegovina imati bolju zastupljenost u sistemu Ujedinjenih nacija.


Zvizdić primio je danas u nastupnu posjetu rezidentnu koordinatoricu UN-a u BiH Ingrid Mekdonald. PSBiH

Zvizdić je rekao da BiH prati aktivnosti koje se poduzimaju u cilјu održavanja mira i sigurnosti, te unapređenja i zaštite lјudskih prava, smanjivanja siromaštva, kao i implementaciju agende 2030.

Naglasio je da implementacija agende 2030 ima punu podršku Bosne i Hercegovine.

Na kraju sastanka, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić je rezidentnoj koordinatorici UN-a u BiH Ingrid Mekdonald poželio uspjeh u radu tokom mandata u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Zvizdićevog kabineta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.