TRAVNIK

Amir Vuk Zec projektira unikatno zdanje uz Plavu vodu

Plava voda je biser BiH, vrijeme je da joj vratimo pravi sjaj, kaže Amir Vuk Zec

Amir Vuk zec u Travniku: Angažiran na projektu. Avaz

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

18.6.2020

U vezirskom gradu Travniku, omiljenoj turističkoj destinaciji domaćih i stranih turista, porodica Hadžić, inače vlasnici ćevabdžinice „Hari“, gradi visokobudžetni luksuzni hotel koji će ponuditi brojne sadržaje i usluge. 

Tako će biti riješen dugogodišnji problem ovog grada, koji ranije nije imao hotel, a sada se, samo u posljednje dvije godine, grade čak četiri. Ipak, veliko interesiranje javnosti izazvala je najavljena gradnja ovog hotela koji će, osim čuvene travničke Plave vode, zasigurno plijeniti pažnju.


Bolja ponuda

Hotel će se prostirati na 1.500 kvadratnih metara i bit će, kako najavljuje investitor, unikatno zdanje na ovom području koje će baštiniti i promovirati bh. tradicionalne vrijednosti.

- Travnik će dobiti jedinstveno i luksuzno mjesto za odmor i rekreaciju, gdje će gosti moći, uz najljepšu ariju Plave vode, opuštajuće zelenilo krajolika i cvrkut ptica, doživjeti BiH na pravi način - navode investitori. 

Hotel će se nalaziti na mjestu starog. Avaz

Hotel će se nalaziti na mjestu starog, izgrađenog krajem 70-ih godina, koji je nekada bio kultno okupljalište Travničana i za koji i danas stare generacije vežu brojne uspomene.

- Doživio je nekoliko pokušaja revitalizacije u poslijeratnom periodu, ali nijedna nije u potpunosti zaživjela. Na ovaj način unaprijedit ćemo i smještajno-ugostiteljsku ponudu te obogatiti turističke sadržaje i usluge u gradu - ističu iz preduzeća „Hari“.

Biser BiH

Bh. arhitekta Amir Vuk Zec, koji potpisuje projektnu dokumentaciju, kaže da je stari projekt bio aluzija na staru gradinu.

- Plava voda je biser BiH, vrijeme je da joj vratimo pravi sjaj i da se konačno pomaknemo od tipične industrijske turističke ponude. Niz vodu ćemo pustiti niz travničkih kuća i neka onda Plava voda poteče kroz svoju mahalu - otkriva ovaj arhitekta. 

Imat će 28 soba

Hotel će imati 28 soba s balkonima, klub za druženje, fitnes salu, multifunkcionalnu dvoranu, slatki kutak, prodajnu galeriju. 

Na trećem spratu, u potkrovlju, bit će smješteni wellness centar i bazen, kao i terasa za sunčanje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.