MINISTAR ODBRANE UOČI SJEDNICE

Podžić: Neću glasati za budžet, jer u njemu nisu predviđena sredstva za izbore

Ukoliko na Kolegiju ne uvrste sredstva za izbore, jednostavno ja ću glasati protiv ovakvog planiranog budžeta, rekao Podžić

Podžić: Pitanje implementacija programa reformi je pitanje NATO puta. Arhiv

Piše: A. Čengić / Avaz.ba

18.6.2020

Na sjednici Vijeća ministara BiH danas će se naći Nacrt zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu kojeg je dostavilo jučer Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić, kako je rekao za “Avaz“ da neće glasati za ovaj Nacrt jer u njemu nisu predviđena sredstva za predstojeće izbore. 

- Mnogo sam ljut. I kao ministar odbrane i kao član Vijeća ministara moram izraziti veliko nezadovoljstvo što nisu prepoznate potrbe koje proizilaze iz programa reformi BiH u budžetu i što se odražava na hitnu modernizaciju Oružanih snaga BiH - rekao je Podžić.

Ističe da je pitanje implementacija programa reformi, pitanje NATO puta.

- Sada ne znam da li ministarstvo finansija, odnosno kolega Vjekoslav Bevanda želi poslati poruku, kao predlagač budžeta, da ne podržava NATO put BiH kada znamo da smo poslali program reformi u Brisel - rekao je Podžić. 


Podžić: Nisu prepoznate potrbe koje proizilaze iz programa reformi BiH. Arhiv

Također, naglašava da kao član Vijeća ministara neće glasati za Nacrt budžeta, jer ne sadrži sredstva za Centralnu izbornu komisiju odnosno za održavanje izbora.

- Ne znam da li se opet šalje ista poruka od kolege Bevande. Ne znam zašto su jučer potpisivali sporazum u Mostaru ako se ne planiraju sredstva da se izbori provedu. Ukoliko na Kolegiju ne uvrste sredstva za izbore, jednostavno, ja ću glasati protiv ovakvog planiranog budžeta - rekao je Podžić .


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.