SJEDNICA DOMA NARODA PARLAMENTA FBIH

Delegati raspravljaju o kineskim respiratorima, ali i o svim javnim nabavkama Vlade FBiH za vrijeme pandemije

Na dnevnom redu i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije

Sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH. PrintScreen

Piše: E. H. / Avaz.ba

18.6.2020

Šesta vanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH počela je u Sarajevu, a zbog epidemioloških mjera novinarima nije omogućeno prisustvo, te će sjednicu pratiti putem videolinka.

Jedna od najavljenih tačaka dnevnog reda je izvještaj Odbora za utvrđivanje činjenica o nabavci 100 respiratora iz Narodne Republike Kine, plaćenih 10,5 miliona KM.

Delegati bi na ovoj sjednici trebali da se upoznaju i s informacijom o mjerama Vlade Federacije BiH, s pregledom dostavljenih informacija o nabavkama po Zaključku V broj: 58312020 od 30.4.2020. godine, kao i s informacijom o radu Federalne uprave civilne zaštite od usvajanja Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovanog pojavom koronavirusa (COVID 19) na području Federacije BiH.

Sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH. PrintScreen

Uz tu informaciju, predložen je također izvještaj o postupku svih nabavki, posebno medicinske opreme, od 16.3.2020. godine, kao i dopuna izvještaja o provedenim postupcima javnih nabavki u Federalnoj upravi civilne zaštite. 

Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije je također jedna od predloženih tačaka. Ovaj akt upućen je u parlamentarnu proceduru po skraćenom postupku.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.