DEMANTIRANI NAVODI

Senad Avdić opet uhvaćen u teškoj manipulaciji: Imamo odličnu saradnju sa ministrom Krivićem

Posebno želimo istaći da ne postoji pobuna državnih službenika i namještenika u Ministarstvu za obrazovanje, naveli u demantiju

Podrška Ministarstvu za obrazovanje KS. Arhiv

Avaz.ba

18.6.2020

Državni službenici i namještenici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo demantirali su navode kompromitiranog tabloidnog portala "Slobodna Bosna" o navodnoj pobuni u Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih u KS "Službenici razotkrili beščasni dvojac Ajanović – Krivić“.

- Radi objektivne informisanosti javnosti, obavještavamo sve zainteresirane da državni službenici i namještenici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo izričito odbijaju da su kreatori dokumenta koji je objavljen na portalu „Slobodna Bosna“ dana 16.06.2020. godine u članku „SB U POSJEDU DOKUMENTA: Pobuna u Ministarstvu obrazovanja, nauke i mladih u KS; Službenici razotkrili beščasni dvojac Ajanović – Krivić“ te se ograđujemo od svih navoda iznesenih u pomenutom članku i smatramo ih neistinitim - navode u demantiju.

Državni službenici i namještenici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo dalje su naveli:

- Posebno želimo istaći da ne postoji pobuna državnih službenika i namještenika u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo te da državni službenici i namještenici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona sarajevo nikada nisu, u svoje ime, podnosili prijave koje se spominju u pomenutom članku i dokumentu koji posjedujete.

Državni službenici i namještenici ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo izražavaju ogorčenost na postupak portala „Slobodna Bosna“ koji je u ovom slučaju objavio dokument čija istinitost predhodno nije provjerena, a takvi postupci mogu doprinijeti narušavanju ugleda i podrivanja povjerenja javnosti u rad Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Na kraju ističemo da državni službenici i namještenici Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo imaju izuzetnu saradnju sa ministrom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Krivić Anisom.

 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.