SAOPĆENJE

Demokratska fronta: Konaković tvrdi da Stejt department i DF ne govore istinu

Konaković želi skrenuti pažnju s činjenice da je označen kao politička figura koja izražava antisemitska uvjerenja te širi hobofobiju

Elmedin Konaković. Avaz

Avaz.ba

18.6.2020

Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo pozvao je kako si naveli "lidera četvorke Elmedina Konakovića - NiP, SDP-a, NS-a i NBL-a" da prestane obmanjivati javnost sa tvrdnjama da je izvještaj Stejt departmenta u kojem se Konaković pominje lično lažan. 

- Konaković optužbama na račun DF-a i predsjednika Komšića želi skrenuti pažnju sa činjenice da ga je Stejt department označio kao političku figuru koja izražava antisemitska uvjerenja te širi homofobiju.  Konaković i NiP bezuspješno pokušavaju kazati da Stejt department i Demokratska fronta ne govore istinu, a istina o NiP-u svima je poznata - navedeno je u saopćenju DF-a.


Izvještaj Stejt departmenta. Screenshot

- Omalovažavanje napora predsjednika Demokratske fronte Željka Komšića na putu Bosne i Hercegovine ka NATO savezu, o čemu su se svojevremeno pozitivno izjasnili i dužnosici Sjedinjenih Američkih Država, poput Metjua Palmera (Matthew), Konakoviću i NiP-u neće pomoći u cilju prikrivanja antisemitskih uvjerenja - zaključuju iz DF-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.