JEDINSTVEN DOŽIVLJAJ

Vlašić dobiva ljetno kino, adrenalin park, paintball terene

Na platou Babanovac projekcije otvorenog tipa, specifičnog “drive in kina”, teren za borbe pet na pet bit će napravljen na dnu dječije staze

D. Pašalić / Avaz.ba

Vlašić dobija nove sadržaje

Foto: D. Pašalić


Prva bosanskohercegovačka planina sa ljetnim kinom, urađenim po svjetskim standardima, postat će Vlašić, gdje će turisti iz zemlje i svijeta već od druge polovine juna moći uživati u ovom jedinstvenom događaju, saznaje “Dnevni avaz”. 

Mnoštvo inovacija

Potvrdio nam je to Saša Naprta, glavni event menadžer za “Winter vision” agenciju, te najavio mnoštvo inovacija na ovoj bh. ljepotici. 

- Radimo na tome da se na platou Babanovac krene s projekcijama otvorenog tipa, specifičnog “drive in kina”. Pripremamo fantastično “open air screen kino”, sa velikom konstrukcijom koja postaje standard u svijetu - otkriva Naprta.

  • Naprta: Pripremamo fantastično “open air screen kino”

    Naprta: Pripremamo fantastično “open air screen kino”

    Foto: Avaz


Naime, radi se o velikom mobilnom platnu širine deset metara, a parkin na plaotu omogućava dolazak velikog broja automobila, gdje će posjetitelji, u planinskoj atmosferi i zdravom zraku, moći gledati filmove.  

-U pregovorima smo da pravimo zanimljive serijale, tematske vikende, žanrovske, “Fast nad furios vikend”… Dakle, rdimo na tome da napravimo drugačiji sadržaj od klasičnog kada se ide u kino - govori on.

  • Otvaraju se i dva paintball terena

    Otvaraju se i dva paintball terena

    Foto: D. Pašalić


Osim ljetnog kina, jedinstvenog na planinama u našoj zemlji, otvaraju se i dva paintball terena.  

- Jedan je specifičan jer ga nema u tolikoj mjeri naparavljenog u BiH. Naime, radi se u “inside terenu”, odnosno unutrašnjem terenu u starom hotelu Babanovac. Tu smo od soba i hodnika napravili neobičan teren za inside borbe - otkriva Naprta

Drugi teren za borbe pet na pet bit će napravljen na dnu dječije staze, a iz “Winter vision” planiraju još niz sadržaja, poput adrenalin i dječiji parkova.

- Trudit ćemo se da kroz čitavu godinu pružamo gostima razne sadržaje, sa fokusom na domaće ljude. Dakle, da u svojoj zemlji, na svojoj planini, za prihvatljive cijene imaju dosta sadržaja - zaključuje Naprta.

Turisti se polako vraćaju

Koronavirus zasigurno je utjecao na turizam u cijelome svijetu, pa tako i na Vlašiću. Međutim, Miroslav Matošević, direktor Turističke agencije Srednjobosanskog kantona, kaže da je Vlašić u ovom periodu već trebao biti pun gostiju. 

- Imali smo mnogo rezervacija, posebno sportskih klubova, ali sve je bilo otkazano. Međutim, turisti se polako vraćaju na Vlašić, bilježimo rezervacije, nisu otkazani sedmi i osmi mjesec. Polažemo velike nade i u sportiste jer imamo jedan od najboljih nogometnih terena, multifunkcionalnu dvoranu, odlične kapacitete… - kaže on.

Očekujemo donošenje Zakona o skijalištima, koji će pospješiti turistički sezonu, pa ćemo pridobiti goste iz regiona koji su dosad odlazili na austrijska skijališta, optimista je Matošević. 

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na