AKCIJA "MREŽA"

Pogledajte ekskluzivne fotografije hapšenja Abdića i njegovih saučesnika

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da Tužilaštvo USK Abdića i saradnike tereti da su budžet ove općine raznim zloupotrebama oštetili za više od 600.000 maraka

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

19.6.2020

FUP u zgradi Projektnog biroa „S.e.n.s.s.a“ - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Pripadnici FUP- jučer su, prema naredbi Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, uhapsili 83-godišnjeg Fikreta Abdića Babu, načelnika općine Velika Kladuša i presuđenog ratnog zločinca.

"Avaz" je došao u posjed ekskluzivnih fotografija kada su istražitelji ušli u Abdićev kabinet gdje je uhapšen. Osumnjičeni su za vise krivičnih djela od 2016. godine do danas. 

Danas se očekuje tužilačka odluka o pritvoru.

Podsjećamo, Abdić je uhapšen u akciji kodnog naziva „Mreža“. Osim njega, FUP je uhapsio i pet njegovih najbližih saradnika. Pod istragom je i njegova kćerka Edina Abdić-Pleho, koja je, nakon što je saznala za akciju i hapšenja, ostala u Hrvatskoj i sada je nedostupna organima gonjenja. 

Pripadnici FUP-a u Velikoj Kladuši obavili su jučer i pretrese Općine Velika Kladuša, ali i prostorije Udruženja nezaposlenih dioničara Agrokomerca Velika Kladuša, Opće kladuške zadruge te Projektnog biroa „S.e.n.s.s.a“, odakle je izuzela obimnu dokumentaciju. 

Tužilaštvo USK zvanično uhapšene sumnjiči za više krivičnih djela počinjenih od 2016. godine do danas, među kojima su zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i povrede ravnopravnosti u obavljanju privredne djelatnosti.

Iz izvora bliskih istrazi saznajemo da Tužilaštvo USK Abdića i saradnike tereti da su budžet ove općine raznim zloupotrebama oštetili za više od 600.000 KM.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.