PRIJEM KOD NOVALIĆA

Novoimenovani ambasador Alagić naredne sedmice odlazi u Tursku

Alagić je istakao da mu je čast što će u Turskoj predstavljati Bosnu i Hercegovinu te da će činiti sve kako bi opravdao ukazano povjerenje

Novalić zaželio puno uspjeha Alagiću. Vlada FBiH

Avaz.ba / Fena

19.6.2020

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu novoimenovanog ambasadora Bosne i Hercegovine u Republici Turskoj Adisa Alagića.

Alagić je istakao da mu je čast što će u Turskoj predstavljati Bosnu i Hercegovinu te da će činiti sve kako bi opravdao ukazano povjerenje.

U razgovoru je konstatirano da Bosna i Hercegovina i Turska imaju vrlo dobru saradnju te da će on raditi na njenom daljnjem razvoju.


Novalić zaželio puno uspjeha Alagiću. Vlada FBiH

Premijer Novalić je rekao da je Turska dobar partner Bosni i Hercegovini te da je svaka nova saradnja, posebno privredna, dobrodošla. Dodao je da je veliko tursko tržište interesantno za veći plasman bh. proizvoda, ali da postoji i veliki potencijal u povećanju saradnje kroz turske investicije u BiH.


Federalni premijer je ambasadoru Alagiću zaželio puno uspjeha u predstavljanju naše zemlje u Turskoj.


Ambasador Alagić u Tursku, kako je najavio, odlazi naredne sedmice, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.