DELEGACIJA POSJETILA GRADILIŠTE

Krivić: Izgradnja zgrade Akademije scenskih umjetnosti iznimno važan projekt

Vlada trenutno vodi razgovore sa UNDP-jem u cilju nastavka projekta, rekao Krivić

Avaz.ba / Fena

Intenzivirati radove

Foto: Press KS


Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić danas je sa dekanom Akademije scenskih umjetnosti Srđanom Vuletićem, koordinatorom za nastavnu produkciju Rusmirom Efendićem, te profesorima Harisom Pašovićem i Admirom Glamočakom obišao zgradu Akademije scenskih umjetnosti u izgradnji.

- Vlada trenutno vodi razgovore sa UNDP-jem u cilju nastavka projekta izgradnje ove zgrade - izvijestio je svoje domaćine ovom prilikom ministar Krivić.

Dodao je kako je ovo iznimno važan projekt za Kanton Sarajevo.

- Akademija scenskih umjetnosti je više nego zaslužila da ima mjesto gdje će izvoditi nastavu, budući da je jedan od nositelja prepoznatljivog duha Sarajeva i Bosne i Hercegovine u cjelini. Iskreno sam tužan što danas nisam došao u ovu zgradu na predstavu, neku studentsku, nego smo došli da vidimo radove. Ipak se nadam da ćemo zajedničkim zalaganjem uspjeti ovaj projekt privesti kraju i da ćemo što prije vidjeti studente unutar ove zgrade na njihovim studentskim scenama - kazao je ministar Krivić, nakon obilaska.

  • Obišli gradilište

    Obišli gradilište

    Foto: Press KS


Naglasio je i kako se nada da se ovaj segment naučno-umjetničkog rada neće zaustaviti samo sa ovim projektom, nego da će se ubuduće provoditi i drugi procesi, koji će našim umjetničkim akademijama omogućiti veće akademske slobode, a time i dodatno unapređenje njihove specifične obrazovne djelatnosti.

Dekan Vuletić je istakao kako je izuzetna sreća u ovom sastavu obići gradilište nove zgrade Akademije.

- Obzirom da mi nadgledamo radove sa aspekta struke, ministra Krivića smo upoznali sa našim promišljanjima vezanim za ovaj projekt, kako bi dodatno unaprijedili njenu funkcionalnost neophodnu našoj struci - naveo je dekan Vuletić.

Istakao je i riječi zahvalnosti ministru Kriviću na entuzijazmu, kada je u pitanju umjetnički rad generalno, a koji podrazumijeva rad svih akademija Univerziteta u Sarajevu uopšte.

- Nadam se da će se radovi na ovoj zgradi dodatno intenzivirati, kako bi u što skorije vrijeme imali priliku da se u nju uselimo - naglasio je dekan Vuletić.

NA VRH

Podijeli članak na