JASNO I GLASNO

Edis Baković, v. d. direktora preduzeća ZOI '84: Neka se Konakovićem bave nadležne institucije

Više od 40 hiljada maraka ostavila je firma „Sport centar“, na čijem čelu se nalazio Elmedin Konaković

Baković: Postoje nadležne institucije. Avaz

Piše: E. T. / Avaz.ba

20.6.2020

Edis Baković, v.d. direktora ZOI'84 za „Avaz“ je komentirao brojne afere koje se vežu za Elmedina Konakovića nastale u vrijeme dok je bio direktor firme "Sport Centar". 

- Ono što vam mogu reći je da postoje nadležne institucije koje se bave tom problematikom, a moj zadatak prvenstveno je fokusirati se na svoj rad i svjetliju budućnost preduzeća - kazao je Baković. 


Konaković: Ostao dužan. Avaz

Podsjetimo, kako je ranije svjedočio Midhat Hubijar, bivši direktor firme ZOI, Konaković je od njega tražio da da sve šankove, kompletno ugostiteljstvo preduzeća, što je dobar dio firme, određenim kriminalnim grupama. Rekao mu je "da su mu to prijatelji i da on ima obavezu prema tim ljudima, a da njima treba ugostiteljstvo". Ponovio mu je "da su vrlo opasni i da im treba izaći ususret".

- Više od 40 hiljada maraka ostavila je firma „Sport centar“, na čijem čelu se nalazio Elmedin Konaković. Dug nikad nije vratio iako je on bio odgovorno lice u vrijeme kada je dug prema ZOI-ju nastajao. Također, kada su Konaković i njegova firma, koja je bila zakupac u dvorani Zetra, odlazili iz dvorane, otuđili su imovinu ZOI-ja '84. Odnijeli su vrijedne TV plazme. Konaković je lažni moralista – kazao je nedavno Hubijar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.