PREDSJEDNICA CIK-A BIH

Bjelica-Prutina: I 15. novembar kao izborni dan sada je upitan

Pozdravila je usvajanje Nacrta budžeta u Vijeću ministara, jer je to kako je kazala jedan od koraka

Bjelica-Prutina: Rokovi teku. Arhiv

E. H. / Avaz.ba

20.6.2020

Nadležne institucije u BiH moraju što prije da završe procedure u vezi s usvajanjem budžeta institucija za ovu godinu, koja je i izborna, izjavila je za „Glas Srpske“ predsjednica Centralne izborne komisije BiH Vanja Bjelica-Prutina

Dodala je da je svaki dan bitan da bismo uspjeli da sve posložimo.

- Rokovi teku, a svi moraju da budu svjesni da je, ako dođe do bilo kakvog zastoja, pod znakom pitanja i 15. novembar kao izborni dan – istakla je Bjelica-Prutina.  

Pozdravila je usvajanje Nacrta budžeta u Vijeću ministara, jer je to kako je kazala jedan od koraka.


Bjelica-Prutina: Koristimo svaku priliku da apelujemo na nadležne. Arhiv

- Koristimo svaku priliku da apelujemo na nadležne da u što skorijem roku usvoje taj dokument i obezbijede sredstva za provođenje izbora. Očekujemo hitnost u daljnjem postupku – kazala je Bjelica-Prutina.  

Prema njenim riječima, mora se požuriti sa procedurom, jer postoji mogućnost da izbori ne budu održani ni 15. novembra.

- S obzirom na to da budžet još nije usvojen, a da je već kraj šestog mjeseca, s obzirom i na to da nije poštovan rok iz Izbornog zakona, prema kojem su sredstava za provođenje izbora morala biti obezbijeđena u roku od 15 dana od dana raspisivanja, a rok je istekao 22. maja, to je dovelo do toga da izbori ne mogu biti početkom oktobra, već 15. novembra. Ako sada hitno ne budu obezbijeđena sredstva za provođenje izbora, pod znakom pitanja je i 15. novembar. Situacija je krajnje ozbiljna i nadam se da će nadležne institucije to shvatiti i da će reagovati. Mi moramo raditi svoj posao i radimo ga, ali želimo i da drugi sarađuju s nama - rekla je Bjelica-Prutina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.