"AVAZOVA" PATROLA NA LICU MJESTA

Nema gužvi na ulazu u Neum, propada li ljetna sezona

Nešto građana BiH odlučilo je vikend provesti u jedinom bh. gradu na moru, ali onog pravog ljetnog ambijenta nema

Piše: N. Demirović / Avaz.ba

20.6.2020

Ulice Neuma prazne, nema gužva ni na granici s Hrvatskom - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Vrijeme kada su nas na ulazu u Neum dočekivale velike gužve očigledno je prošlost. Granični prijelaz Klek-Neum, između Hrvatske i BiH, ničim ne odaje da se radi o mjesecu junu.

Jasno je da je pandemija ostavila traga i da će se na ranije uobičajene gužve sačekati još neko vrijeme.

Iako je hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović naveo da se mjere kontrole striktno provode, gužve nismo zatekli.

Na granici vozila ne stvaraju kolonu i zadržavaju se tek koji minut, a zanimljivo je vidjeti glavnu raskrsnicu u Neumu. Inače, zakrčena zbog mnoštva vozila u tranzitu, sada je potpuno prazna.

Promet prema Dubrovniku kroz BiH sigurno ne ulijeva optimizam hrvatskim turističkim radnicima, a Neum je očigledno, zbog zabrane putovanja bh. građana u Hrvatsku, prinuđen dočekivati goste koji stižu preko Svitave.

Ovaj put, koji još znači i pravo mrcvarenje za putnike, ipak je, po onome što se moglo vidjeti, prometniji od graničnog prijelaza.

Nešto građana BiH odlučilo je vikend provesti u jedinom bh. gradu na moru, ali onog pravog ljetnog ambijenta nema. O tome svjedoči i veliki broj zatvorenih objekata.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.