PREDSJEDNIK SBB-A

Fahrudin Radončić objavio fotografije svog oca iz partizana: Nikada ne podržati one koji su blagonakloni prema nacizmu

U korijenu moramo sasjeći svaku pojavu veličanja nacizma, napisao je na svom Facebook profilu predsjednik SBB-a

Fahrudin Radončić. Instagram

Avaz.ba

21.6.2020

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, na Instagramu je objavio fotografije svog rahmetli oca, koji je bio u partizanima. 

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- U korijenu moramo sasjeći svaku pojavu veličanja nacizma, legaliziranja radikalizma, antisemitizma ili homofobije protiv LGBT orijentiranih osoba. Naročito kada to u izvještajima o kršenju ljudskih prava, dijagnosticiraju i naši moćni i dobronamjerni prijatelji u službenim izvještajima vlade SAD-a. 

Historijska je obaveza baštiniti antifašizam, širiti svijest o tome koliko je to historijski opasna pojava i pokazivati hipersenzibilnost u sprječavanju sijanja sjemena tog planetarnog zla. Uostalom, i genocid u Srebrenici posljedica je te ideologije.



Iz privatne arhive. Instagram

S razlogom, elaboracija te pojave, bila je značajan dio intervjua koji sam dao Senadu Hadžifejzoviću.

Bošnjaci iskustveno i višedecenijski baštine antifašizam. To potvrđuje i postojanje više muslimanskih brigada u oslobodilačkom ratu 1941 - 1945. godina. Isto se odnosi i na značajan broj narodnih heroja ili veliki broj boraca koji su bili neodvojivi dio partizanskog pokreta i antifašističke oslobodilačke borbe na području cijele SFRJ i Bosne i Hercegovine, kao njenog dijela.


Fotografije objavljene na društvenim mrežama. Instagram

I moj otac, rahmetli Kadrija, od kojeg sam naslijedio građevinski talenat, bio je partizan. Njegove fotografije, koje su nastale u okolini Trnova, nakon oslobađanja ovog grada, pokazuju da, moja porodica i ja, iskreno živimo antifašizam, napisao je na svom Instagram profilu predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

View this post on Instagram

NIKADA NE PODRŽATI ONE KOJI SU BLAGONAKLONI PREMA NACIZMU U korijenu moramo sasjeći svaku pojavu veličanja nacizma, legaliziranja radikalizma, antisemitizma ili homofobije protiv LGBT orijentiranih osoba. Naročito kada to u izvještajima o kršenju ljudskih prava, dijagnosticiraju i naši moćni i dobronamjerni prijatelji u službenim izvještajima vlade SAD-a. Historijska je obaveza baštiniti antifašizam, širiti svijest o tome koliko je to historijski opasna pojava i pokazivati hipersenzibilnost u sprječavanju sijanja sjemena tog planetarnog zla. Uostalom, i genocid u Srebrenici posljedica je te ideologije. S razlogom, elaboracija te pojave, bila je značajan dio intervjua koji sam dao Senadu Hadžifejzoviću. Bošnjaci iskustveno i višedecenijski baštine antifašizam. To potvrđuje i postojanje više muslimanskih brigada u oslobodilačkom ratu 1941 - 1945. godina. Isto se odnosi i na značajan broj narodnih heroja ili veliki broj boraca koji su bili neodvojivi dio partizanskog pokreta i antifašističke oslobodilačke borbe na području cijele SFRJ i Bosne i Hercegovine, kao njenog dijela. I moj otac, rahmetli Kadrija, od kojeg sam naslijedio građevinski talenat, bio je partizan. Njegove fotografije, koje su nastale u okolini Trnova, nakon oslobađanja ovog grada, pokazuju da, moja porodica i ja, iskreno živimo antifašizam.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.