KAKO SU GLASALI SRBIJANCI U BIH

SNS bez premca u Mostaru, Bijeljini, Zvorniku, Prijedoru i Trebinju

Pobjedu na biračkom mjestu u Generalnom konzulatu u Mostaru odnijela je lista Srpske napredne stranke sa čak 74 posto glasova

Srbijanci u BiH dali podršku Vučiću. Avaz

Avaz.ba / Srna

21.6.2020

Prema preliminarnim rezultatima glasanja u Mostaru, Zvorniku, Bijelini i Prijedoru državljani Srbije u BiH su dali veliku podršku Srpskoj naprednoj stranci na parlamentarnim i lokalnim izborima u Srbiji

Pobjedu na biračkom mjestu u Generalnom konzulatu u Mostaru odnijela je lista Srpske napredne stranke sa čak 74 posto glasova, javlja SRNA.

Lista Aleksandra Vučića ubjedljivi je pobjednik parlamentarnih izbora u Srbiji na biračkom mjestu u Bijeljini sa osvojenih 179 od 205 važećih glasačkih listića.

Na biračkom mjestu u Zvorniku glasalo je 79,38 odsto glasača. Predsjednica biračke komisije Olivera Šopalović je kazala da je na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Sveti Sava" upisano je 907 birača sa dvojnim državljanstvom koji imaju pravo glasa.

Velika podrška SNS-u. Avaz

Izlaznost građana Prijedora na parlamentarne izbore u Srbiji na biračkom mjetu u ovom gradu bila je stopostotna, rekao je Srni vicekonzul u generalnom Konzulatu Srbije u Banjoj Luci Perica Nikolić.

Nikolić, kao predsjednik biračkog odbora, zahvalio je Prijedorčanima što su opravdali otvaranje ovog biračkog mjesta, jer je glasalo 131 osoba, koliko ih je bilo i prijavljeno.

Izborna lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" odnijela je ubjedljivu pobjedu na biračkom mjestu u Konzularnoj kancelariji u Trebinju, kao i u Drvaru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.