DONESENA ODLUKA

Kakve će posljedice ostaviti poplave: U Tuzli proglašeno stanje prirodne nesreće

Odlukom se nalaže službama zaštite i spašavanja Grada nastavak sprečavanja štetnih posljedica do kojih može doći uslijed prirodne nesreće

Poplavljene kuće. E. Skokić

Piše: E. Sk. / Avaz.ba

22.6.2020

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, na prijedlog Gradskog štaba civilne zaštite, donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće zbog opasnosti od poplava i klizišta na području grada Tuzle.

Odlukom se nalaže službama zaštite i spašavanja Grada nastavak sprečavanja štetnih posljedica do kojih može doći uslijed prirodne nesreće.

Apelira se na građane da sa svoje strane poduzmu maksimalne mjere za ublažavanje eventualnih posljedica od poplava i klizišta, a posebno da obilaze teren oko svojih objekata.

Građani se pozivaju da o svakoj eventualnoj opasnosti obavijeste Operativni centar civilne zaštite na broj 121 ili Profesionalnu vatrogasnu jedinicu na broj 123.

S obzirom da je tokom cijelog šestog mjeseca područje grada Tuzle bilo izloženo velikim količinama padavina, vodostaji na rijekama i potocima, posebno u istočnom dijelu grada, su sve kritičniji, saopćeno je iz Gradske uprave Tuzla.

Ekipe Gradskog štaba civilne zaštite i sve službe zaštite i spašavanja su svo navedeno vrijeme bile na terenu i nastojale preventivno djelovati, kako ne bi nastupile štetne posljedice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.