"AVAZ" NA LICU MJESTA

Živinice pod vodom, građani u panici: Očekujemo da će biti još gore ako kiša nastavi padati

Noć ide, imam malu bebu, evakuirao sam je, sve je u Božijim rukama, rekao je Mujkanović

A. Bajrić / Avaz.ba
22.06.2020 20:26

Pred stanovnicima Živinica je besana noć. Poplave su napravile velike probleme. Mnoge kuće su pod vodom, a reporteri "Avaza" su na licu mjesta s mještanima.

- Sami vidite kakva je situacija. Sve smo izvukli napolje i žene i djecu. Ostao sam sam u kući. Očekujemo još goru situaciju nego što je sada. Dokle god pada kiša katastrofa je- rekao nam je Hasan Prlić.

Edis Mujkanović iz Đurđevika kazao nam je da je krenuo na posao jutros kada ga je supruga pozvala u 10 sati da kaže da je voda došla do kuće.

- 2014. godine preživjeli smo još veću katastrofu, ali smo danas brzom reakcijom uspjeli da se zaštitimo bar koliko-toliko, da zaštitimo svoj objekat. Ugroženi smo. Kuću sam uredio prije 15 dana, krečio, sredio, unutra uradio. Borim se sam, niko nije došao iz Civilne zaštite da nas posjeti, iz nadležne službe Općine Živinice. Noć ide, imam malu bebu, evakuirao sam je. Sve je u Božijim rukama i našoj moći, izborit ćemo se koliko možemo. Od naše općinske vlasti Živinice, slabo išta očekujemo - rekao je Mujkanović.

Komentari

NA VRH