PREDSJEDNIK SABNOR-A

Sead Đulić stigao u Policijsku upravu Mostar: Zbog šetnje antifašista u Sarajevu pozvan na saslušanje

Uredno ću se odazvati pozivu, kao što je to prije mene učinio Nijaz Skenderagić,potpredsjednik SABNOR-a u sarajevskoj policiji- kazao nam je Đulić

Piše: M. Sm . / Avaz.ba

23.6.2020

Đulić: Telefonski obaviješten - Avaz
Sa okupljanja u Sarajevu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

Sead Đulić, predsjednik SABNOR-a BiH pozvan je na saslušanje u Policijsku upravu Mostar zbog, kako nam je potvrdio, organizacije protestne šetnje protiv održavanja Blajburške mise u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. 

- Obaviješten sam telefonski o tome i rečeno mi je da dođem poslije 10 sati. Naravno, uredno ću se odazvati pozivu, kao što je to prije mene učinio Nijaz Skenderagić,potpredsjednik SABNOR-a u sarajevskoj policiji- kazao nam je Đulić.

Ovih dana policija je saslušala i druge organizatore okupljanja zbog mise koja je tog dana služena u Katedrali srca Isusova u Sarajevu, a bila je povezana sa žrtvama Bleiburga.

SABNOR je u Sarajevu organizovao skup nakon što je objavljeno da će misa za Bleiburg biti održana u sarajevskoj katedrali. Dan ranije su na Marijin Dvoru i iznad Vječne vatre postavljene velike fotografije na kojima se nalaze građani Sarajeva koje je NDH ubila vješanjem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.