POTPREDSJEDNIK SABNOR-A

Skenderagić za "Avaz": Još jedan u nizu pokušaja zastrašivanja antifašista

Saslušan u sarajevskoj policiji zbog organizacije protestne šetnje protiv održavanja Blajburške mise u glavnom gradu Bosne i Hercegovine

Piše: A. Čengić / Avaz.ba

23.6.2020

Policija saslušala i druge organizatore okupljanja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

Nijaz Skenderagić, potpredsjednik SABNOR-a jučer je saslušan u sarajevskoj policiji zbog organizacije protestne šetnje protiv održavanja Blajburške mise u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

- Policija je korektno odradila svoj dio posla. Nije ugodno iskustvo i mislim da to rade po nečijem političkom nalogu i da je to još jedan u nizu pokušaja zastrašivanja svih onih koji pokušavaju da idejama antifašizma se suporstave svim tim fašizmima koji se pojavljuju na ovim oprstorima odnosno taj virus fašizma je očito došao na oveprostore još prije 30 godina inikao da ga otjeramo. Tako da sam tužan zbog te činjenice da se to radi po nečijem nalogu i pod nečijim pritisku. U policiji sam bio na saslušanju okrivljenog, napravili su zapisnik i vjerovatno je sada do suda šta će dalje biti - rekao nam je Skenderagić.

Skenderagić: Nije ugodno iskustvo. Avaz

Također, danas je i Sead Đulić, predsjednik SABNOR-a BiH pozvan je na saslušanje u Policijsku upravu Mostar.

Ovih dana policija je saslušala i druge organizatore okupljanja zbog mise koja je tog dana služena u Katedrali srca Isusova u Sarajevu, a bila je povezana sa žrtvama Bleiburga.

SABNOR je u Sarajevu organizovao skup nakon što je objavljeno da će misa za Bleiburg biti održana u sarajevskoj katedrali.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.