PORAST VODOSTAJA

Bosna se izlila na regionalni put Maglaj - Doboj, saobraćaj obustavljen

Svaki porast vodostaja Bosne dodatno uznemirava nas građane, rekao Mulabdić

Piše: N. Bradarić / Avaz.ba

23.6.2020

Zadnja mjerenja pokazuju porast vodostaja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Na maglajskom području u protekla 24 sata nivo rijeke Bosne porastao je između 100 i 150 centimetara u zavisnosti od mjernog mjesta. Tokom noći nivo rijeke je padao, da bi ponovo u jutarnjim sati počeo rasti. U ranim popodnevnim satima Bosna se izlila na regionalni put Maglaj - Doboj, ispod gradskog mosta.

Saobraćaj je ovom dionicom potpuno obustavljen i odvija se alternativnim pravcem preko Starog grada.

Zadnja mjerenja pokazuju porast vodostaja, a vrijednosti se kreću od 363 centimetara u Kosovi, u Maglaju je 408 i 484, a na području Kosove 363 centimetra.

Građani tokom cijelog dana sa mosta prate stanje i vodostaj Bosne.

- Prije šest godina poplavljena mi je kuća. Svaki porast vodostaja Bosne dodatno uznemirava nas građane, posebno one koji su bili poplavljeni. Voda se jeste izlila ispod mosta, ali vidim na potpornom zidu da se smanjuje pomalo - rekao nam je Rasim Mulabdić.

Situacija se pažljivo prati i na području Liješnice i Novog Šehera gdje lokalni potoci i manje rječice znaju stvarati probleme mještanima. Tako u Novom Šeheru, iako je porastao vodostaj lokalnih potoka te manjih rijeka Liješnice i Mladoševićke rijeke, nema izlijevanja i plavljenja, a i ovdje se situacija budno prati. Slična situacija je i u Liješnici, nivo istoimene rijeke jeste u porastu ali ne prijeti okolnom području.


Mulabdić: Prije šest godina poplavljena mi je kuća. Avaz

Situacija se pažljivo prati i na području Liješnice i Novog Šehera gdje lokalni potoci i manje rječice znaju stvarati probleme mještanima.

Tako u Novom Šeheru, iako je porastao vodostaj lokalnih potoka te manjih rijeka Liješnice i Mladoševićke rijeke, nema izlijevanja i plavljenja, a i ovdje se situacija budno prati. Slična situacija je i u Liješnici, nivo istoimene rijeke jeste u porastu ali ne prijeti okolnom području.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.