TRI PUTA SEDMIČNO

"Flydubai" nastavlja letove prema i iz Sarajeva od 9. jula

Putnici će morati preuzeti aplikaciju Covid-19 DXB i registrirati se kako bi se olakšala koordinacija i komunikacija sa zdravstvenim vlastima ako se pojave bilo kakvi simptomi

Uskoro letovi "FlyDubaija". Arhiv

N. Aj. / Avaz.ba

24.6.2020

"Flydubai" priprema se za nastavak komercijalnog poslovanja u narednim danima. 

Avionska kompanija privremeno će obustaviti letove između Dubaija i Skoplja do kraja ljetne sezone, a usluge bi trebale biti obnovljene na početku zimske sezone 2020/2021, 26. oktobra. 

Kompanija će idućeg mjeseca vratiti ostatak svojih odredišta u bivšoj Jugoslaviji, ali u smanjenom broju. Letovi sa Sarajevom krenut će 9. jula i to tri puta sedmično, svakog utorka, četvrtka i subote.

Usluge za Beograd nastavit će se 4. jula i to jednom sedmično do kraja mjeseca, subotom. Sezonski letovi za Dubrovnik bit će obnovljeni 16. jula, četvrtkom i nedjeljom, dok će usluge za Tivat započeti 17. jula, svakog ponedjeljka i petka. 

Iz kompanije navode da su promjene u letovima još moguće.

Tesiranja na aerodromima na koronavirus. Arhiv

Emirat Dubai ponovno će se otvoriti za turiste od 7. jula. Putnici će morati preuzeti aplikaciju Covid-19 DXB i registrirati se kako bi se olakšala koordinacija i komunikacija sa zdravstvenim vlastima ako se pojave bilo kakvi simptomi.

Osim popunjavanja obrasca prije polaska na let, kako bi potvrdili da nemaju simptome, putnici bi trebali osigurati valjano zdravstveno osiguranje kako bi ušli u Dubai. Turisti također moraju obaviti PCR test s maksimalnom valjanošću od četiri dana (96 sati) prije datuma odlaska. Nakon dolaska na aerodrom u Dubaiju, oni će morati pokazati dokaz da nisu zaraženi virusom. Ako ne mogu pružiti dokaz, u zračnoj luci će proći PCR test. Građani i stanovnici Dubaija mogu slobodno putovati na bilo koje odredište. Po povratku u Dubai, građani i stanovnici morat će proći PCR test u zračnoj luci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.