REAKCIJA

Kovačević: Bez carinske prijave mi ne znamo je li riječ o donaciji ili ne

Kovačević kaže da ne može ulaziti u tematiku ove priče sve dok ne stigne carinska prijava, iz koje će sve biti jasno

Piše: M. Aš. / Avaz.ba

Kovačević: Ništa bez prijave

Foto: Arhiv


Kovačević kaže da ne može ulaziti u tematiku ove priče sve dok ne stigne carinska prijava, iz koje će sve biti jasno.

 - Mi mi ne znamo o čemu se ovdje radi, ni ko je šta donirao, ni koja je vrijednost opreme sve dok ne dođe carinska prijava. Na osnovu prijave mi određujemo šta se oslobađa od zakonskih dadžbina. Ali, prijava mora biti podnesena da bi se to utvrdilo i okončao carinski postupak - kaže Kovačević.

Iz MVP su danas reagirali na saopćenje Ministarstva sigurnosti, koje je jučer navelo da je MVP dužan da dostavi svu potrebnu dokumentaciju.

 - S obzirom da država UAE nisu donator, njihove instuitucije nisu bili u mogućnosti da specificiraju vrijednost donirane opreme, kao što je to bio slučaj sa većinom opreme koja je zaprimljena u Bosni i Hercegovini. Donator, iz njemu znanih razloga nije htio, niti je to u skladu sa njihovim običajima, da naznači vrijednost donacije koju je privatno uputio za građane Bosne i Hercegovine. Mi smo u MVP-u to jasno naznačili i sa time upoznali Ministarstvo sigurnosti, odnosno nadležno Koordinaciono tijelo za zaštitu i spašavanje BiH, uz napomenu da ćemo ih pravovremeno obavjestiti u slučaju da dobijemo nove dodatne informacije - navode iz  MVP-a.

NA VRH