PANIKA NA OPĆINSKOM VIJEĆU

Koronavirus ušao i u Općinu Stari Grad: Zaražen uposlenik Civilne zaštite

To su načelnik Ibrahim Hadžibajrić ujedno i komadant štaba CZ, sekretar organa uprave Alma Destanović i v.d. načelnica štaba CZ znali već nekoliko dana, a o tome nisu obavijestili ostale uposlenike Općine, rekao Dodik

Općina Stari Grad. Arhiv

Piše: A. Č / Avaz.ba

25.6.2020

Današnja sjednica Općinskog vijeća Stari Grad je prekinuta. Kako je nam je rekao dopredsjedavajući Vedran Dodik povod prekidanja sjednice jeste što je uposlenik službe Civilne zaštite Općine Stari Grad pozitivan na koronavirus i niko o tome nije obaviješten.

- Uz to su načelnik Ibrahim Hadžibajrić ujedno i komadant štaba CZ, sekretar organa uprave Alma Destanović i v.d. načelnica štaba CZ znali već nekoliko dana, a o tome nisu obavijestili ostale uposlenike Općine. Tokom jučerašnjeg dana, glasine o zaraženom kolegi su se pročule među uposlenima, ali niko nije obzananio istinu, a pogotovo nije naređeno testiranje uposlenika niti obustava rada u Općini - rekao je Dodik.

Na početku danas zakazane sjednice Općinskog vijeća, na zahtjev Sanela Dragolovčanina, zamjenika predsjedavajućeg OV, šefica službe CZ - v.d. načelnica je potvrdila da je uposlenik zaražen koronavirusom.

Dodik: Ako su znali, zašto nikoga nisu obavijetili. Arhiv

Odmah je zatražen prekid sjednice. Predsjedavajući OV Samir Muhić, od kojeg su također krili istinu o pojavi koronavirusa u Općini, sjednicu prekinuo.

- Ovakvim neodgovornim ponašanjem staba CZ, načelnika i sekretara državne službe ugrozeno je zdravije i životi uposlenih u općini i vijećnika, ali i građana koji svakodnevno dolaze u zgradu općine. Zahtjevamo hitno postupanje nadležnih. Imamo informaciju da još nekoliko uposlenika ima simptome - Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.