GODIŠNJICA GOSPINIH UKAZANJA

Zbog korone Međugorje ostalo bez 10.000 najavljenih hodočasnika

Obljetnicu ćemo proslaviti isključivo s domaćim hodočasnicima koji nam od sinoć pristižu iz svih krajeva BiH, rekao Vasilj

Piše: M. Smajkić / Avaz.ba

25.6.2020

Međugorje su danas pohodili vjernici iz BiH - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U Međugorju ne pamte da su godišnjicu Gospinih ukazanja dočekali bez stranih hodočasnika. Osim, možda, onih prvih godina, kako nam je to danas kazao Željko Vasilj, voditelj Turističke zajednice Međugorje.

Tako je na 39. godišnjicu Gospinih ukazanja slika ovoog marijanskom svetišta bila potpuno drugačija. Uglavnom, Međugorje su danas pohodili vjernici iz BiH.

- Obljetnicu ćemo proslaviti isključivo s domaćim hodočasnicima koji nam od sinoć pristižu iz svih krajeva BiH. Mnogi su došli, tradicionalno, i pješice iz stotinjak kilometara udaljenih krajeva i svi će oni večeras biti naši gosti. Evo i Hrvatska je, praktično, na neki način zatvorila granice i ostali smo bez 10.000 hodočasnika koji su nam bili najavili svoj dolazak, ali, šta je tu je - kazao je Vasilj.


Vasilj: Šta je tu je. M. Smajkić

Svi oni koji nisu mogli doći u Međugorje, svete mise su mogli pratiti putem interneta i društvenih mreža.


Godišnjica Gospinih ukazanja se obilježava na dan kada su šestero mladih iz Međugorja prije 39 godina, prema vlastitom kazivanju, na brdu Crnica u predjelu Podbrdo vidjeli Gospu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.